Belföld

Havi fizetését hagyhatta Orbán a Gundelben

A Blikk szerint mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a kormányfőnek a díszvacsora miatt.

Orbán Viktor maga állta a patinás Gundel étterem különtermében adott ünnepség költségeit. Ott volt az összes kormánytag, a legtöbb közjogi méltóság és néhány fontos vezető fideszes politikus. A Blikk tudósítója szerint hatvan-hetven meghívott volt jelen a vacsorán.

Azt nem tudni, mi volt a menü, csak annyit árultak el, hogy a vacsora négyfogásos volt. A lap óvatos becslései szerint egy ilyen díszvacsora a Gundelben minimum 15-20 ezer forintba kerülhetett fejenként, vagyis 1 millió forintot is fizethetett Orbán Viktor, aki ennyit kaphat kézhez havi miniszterelnöki fizetéséből is. Az étterem igazgatója korábban azt mondta, a legolcsóbb menüjük csak 3700 forint.

A helyszínen voltak egyébként tüntetők is, kezükben “Jó étvágyat kíván a négymillió éhező”, “Elnök úr, nekünk is jut?” feliratú táblákkal. Orbán Viktor már a vacsora után a Facebookon azt posztolta, hogy szeretne “jól szolgálni, szeretne jó miniszterelnöke lenni ennek a különös, egyedi, tehetséges, de sokat szenvedett népnek; ennek a bátor, leleményes, lovagias és iparkodó nemzetnek”. Mint írta: azt kéri a Jóistentől, ha már idáig elhozta, sasszárnyon hordozta, most erősítse meg. Azt kéri, hogy tetteit mindig a hűség és a belátás vezérelje. “Soli Deo gloria! Egyedül Istené a dicsőség!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik