Belföld

Der Standard: Orbán tudja, nem eurokonform

Orbán Viktor tisztában van vele, hogy politikai felfogása az európai értékekkel alapjaiban összeegyeztethetetlen - írja véleménycikkében a Der Standard című liberális osztrák lap.

A kommentár írója úgy látja, a magyar miniszterelnök azért olyan sikeres, mert “a magyar nép lelkének zongoráján úgy játszik, mint senki más”. Orbán beszédében elmondta, “a tettek és a cselekvés” politikáját folytatja, ami az író szerint a miniszterelnök személyére szabott hatalmi rendszer további megszilárdítását jelenti. Orbán számára a külső és belső ellenség képének kialakítása maga a politikai elixír – állapítja meg a szerző.

Ha Orbán Viktor ugyanúgy folytatja politikáját, mint eddig – ami a cikk szerzője szerint a miniszterelnök szombati beszéde után kétségtelen -, akkor azok, akik ma dicsérik Orbán Brüsszel elleni támadásait, mégiscsak örülni fognak majd Magyarország EU-tagságának. A szerző ezzel kapcsolatban emlékeztet arra, hogy a tagság nélküli útra vonatkozó jellemvonásokat jól mutatja Erdogan Törökországa vagy Putyin Oroszországa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik