Belföld

A székkutasiaknak szívügye a tiszta falu

Vásárhely24
Vásárhely24

2014. 05. 10. 12:35

A "TeSzedd" akcióban idén is megmozdult a település.

Székkutas az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is csatlakozott a „TeSzedd-Önkéntesen a tisztább Magyarországért” elnevezésű akcióhoz. 60 fő tisztította meg a település kül- és belterületét május 10-én, szombaton.

A szervezők elmondták, a TeSzedd akció célja egyrészt a szűkebb-tágabb környezet megtisztítása, másrészt azt szeretnék elérni, hogy minél több ember figyeljen oda a környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen. A környezetünkre való odafigyelés, a  környezettudatos gondolkodásmód természetes elvárásnak számít mindannyiunk felé. Szombaton az is kiderült,  a rendezvénynek közösségépítő szerepe is van.

Székkutason 60 fő vette ki a részét a szemétszedésből, köztük diákok és civil szervezetek. Az önkéntesek összesen 25 zsák szemetet gyűjtöttek, a legtöbb hulladék a bevezető utak árkaiból került ki.

A településen ez az akció már hagyomány, de a mindennapokban is különös gondot fordítanak arra, hogy tiszta, ápolt legyen a falu. A közmunkások, és a környezetükre igényes falusiak az utcákat is rendben tartják, szinte minden ház előtt gyönyörű kert virul, szépen metszett fák érlelik a termést. Az önkormányzat ezen a napon is megköszönte az akcióban való részvételt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.