Belföld

A székkutasiaknak szívügye a tiszta falu

Vásárhely24

2014. 05. 10. 12:35

A "TeSzedd" akcióban idén is megmozdult a település.

Székkutas az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is csatlakozott a „TeSzedd-Önkéntesen a tisztább Magyarországért” elnevezésű akcióhoz. 60 fő tisztította meg a település kül- és belterületét május 10-én, szombaton.

A szervezők elmondták, a TeSzedd akció célja egyrészt a szűkebb-tágabb környezet megtisztítása, másrészt azt szeretnék elérni, hogy minél több ember figyeljen oda a környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen. A környezetünkre való odafigyelés, a  környezettudatos gondolkodásmód természetes elvárásnak számít mindannyiunk felé. Szombaton az is kiderült,  a rendezvénynek közösségépítő szerepe is van.

Székkutason 60 fő vette ki a részét a szemétszedésből, köztük diákok és civil szervezetek. Az önkéntesek összesen 25 zsák szemetet gyűjtöttek, a legtöbb hulladék a bevezető utak árkaiból került ki.

A településen ez az akció már hagyomány, de a mindennapokban is különös gondot fordítanak arra, hogy tiszta, ápolt legyen a falu. A közmunkások, és a környezetükre igényes falusiak az utcákat is rendben tartják, szinte minden ház előtt gyönyörű kert virul, szépen metszett fák érlelik a termést. Az önkormányzat ezen a napon is megköszönte az akcióban való részvételt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.