Belföld

Házkutatást tartottak az IH-ban

Iratkötegeket foglaltak le a rendőrök a rendezvényközpontban egy hűtlen kezelési ügyben folyó nyomozás részeként.

Házkutatás volt kedden a szegedi Ifjúsági Házban – tudta meg a Délmagyarország. A lap információi szerint zsákszámra vittek el iratokat a rendőrök a rendezvényközpont irodáiból.

Az üggyel kapcsolatban a városházát is felkeresték. Mózes Ervin címzetes főjegyző tájékoztatása szerint tőlük az IH gazdálkodására vonatkozó önkormányzati dokumentumokat foglaltak le a nyomozók.

A napilap úgy tudja, a Békés Megyei Rendőr- főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytat nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Ennek kapcsán érdeklődtek a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. iránt.

A lap cikke megjegyzi Tóth Károly szocialista önkormányzati képviselő korábbi feljelentése állhat az ügy hátterében. A városatya, még februárban arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy az önkormányzati cég alig három év alatt 145 milliót veszített a vagyonából. Mint fogalmazott, a Fidesz–Jobbik-koalíció 2011 és 2013 között lényegében szabad rablást engedett a Jobbiknak.

További részleteket a Delmagyar.hu-n olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik