Belföld

Cudar idő lesz a jövő héten

Vasárnap még élvezhetjük a kora nyarat, de utána visszaesik a hőmérséklet, és újra szükségünk lesz az esernyőnkre, esőkabátunkra.

Pénteken a változóan felhős idő mellett mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, egy-egy futó zápor csak nyugaton alakulhat ki. Északon, északkeleten időnként megélénkülhet a nyugati-délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 22-26 fok között várható.

Szombaton egy gyenge hidegfront miatt kezdetben elsősorban délnyugaton, napközben inkább északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Napközben 21-26 fok közé melegszik a levegő – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Vasárnap északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a kora délutánig fátyolfelhős, napos Alföldön is beborul estére az ég. A déli óráktól északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél napközben több helyen megerősödik, délutántól helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul, de északnyugaton néhány fokkal hűvösebb lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn többfelé kialakulhatnak záporok, keleten, északkeleten akár zivatarok is. Több fokkal hűvösebb lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Kedden záporokkal, zivatarokkal tarkított időre van kilátás, főként a Dunántúlon hűvösebb idővel, 13 és 20 fok közötti maximumértékekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik