Belföld

Biciklis kötött Deutsch Tamásba

A fideszes EP-képviselőt megtréfálta a délutáni csúcsforgalom, autójában ülve összeszólalkozott egy biciklissel.

Deutsch a Facebook-oldalán tette közzé a történetet, megdöbbenve áll az eset előtt, olyannyira, hogy szokatlanul kevésszer káromkodik a hosszúra nyúlt bejegyzésben.

A Kálvin téren futott bele a biciklisbe, a nagy forgalom miatt nem jutott át a zöld jelzésen, a zebrán állt meg a kocsijával, de a biciklisávba is átlógott. „Adtam a szarnak egy pofont, most akaratlanul a kerékpárosokat akadályozom” – írja. Érzi a vesztét, hiszen a harmadik elhaladó biciklis megáll az autója mellett és visszaszól.

„Helyes dolog a biciklisávban állni?” – kérdezte a biciklis Deutschtól, innen pedig átadjuk a szót neki:

„Nem, nem helyes” – válaszolom egyetértőleg (egyetértően – a szerk.), közben a forgalom elindul, én visszasorolok a záróvonalon keresztül a “saját” sávomba és irány a Múzeum krt.

Beszélgetőtársam utánam ered és a Bölcsészkar előtt teljesen szabálytalanul megáll a biciklisávban és a magára erőltetett nyugalma mögül elő-előtörő durvasággal beszól a másik letekert ablakon keresztül: „Most azonnal közzétegyem, milyen szabálytalanul vezet?” „Ahogy gondolja”- válaszolom lemondóan.”

A történet nem végződik ‘happy end’-del:

„Szabálytalanul áll a biciklisávban” – mondom „és engem fenyeget?” „Nem fenyegetem” – mondja fenyegetőzve, „nem akadályozok senkit” – hazudja a szemembe, miközben már van kerékpáros, aki kénytelen megállni a szabálytalansága miatt, “eddig nem találkoztam magával, de most megjegyeztem” – teszi hozzá indulatosan, majd a maga okozta biciklis dugót megszüntetve elindul és az Astória-Rákóczi út kereszteződésnél vér szabálytalanul a járdára hajtva elszáguld.

No comment.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik