Belföld

Érettségi botrány: az Oktatási Hivatal szerint minden rendben

Több szülő és tanár is kifogásolta az angol emelt szintű vizsga a hallott szöveg értését tesztelő részét. A hivatal azonban mindent rendben talált.

Szigorú ellenőrzésen esett át a vizsga előtt az a hanganyag, amelyet a csütörtöki angol írásbeli érettségin játszottak le a diákoknak. A felvétel mind tartalmilag, mind a minőségét tekintve megfelelt az előírásoknak – közölte pénteken a hvg.hu-val az Oktatási Hivatal, miután több tanuló, illetve szülő is panaszkodott a szerintük rossz minőségű felvétel miatt.

Ahogy arról beszámoltunk, a végzősök szerint a hanganyag gyenge minőségű volt, ráadásul túl gyorsan és nehezen érthetően beszéltek a felvételen, ezért panasszal fordultak az Oktatási Hivatalhoz. Az érettségizők és szüleik Facebook-csoportot is létrehoztak, ahová azokat a diákokat várják, akik hozzájuk hasonlóan problémásnak tartják a szöveghallgatási feladatot.

A hivataltól pénteken megerősítették, hogy valóban érkeztek hozzájuk „észrevételek” a hanganyaggal kapcsolatban.

Az emelt szintű érettségi vizsgákat a kormányhivatalok szervezik, így a vizsgák szervezési körülményeivel kapcsolatos egyedi panaszokat kizárólag kormányhivatalok tudják kivizsgálni, azokkal oda kell fordulni. Ha az Oktatási Hivatalhoz ilyen jellegű észrevétel érkezik, akkor továbbítják az illetékes kormányhivatalba – közölte az OH.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik