Belföld

Még délelőtt kisüthet a nap

Délután viszont futó záporokra számíthatunk, és egyre melegebb lesz, vasárnapra már 27 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, de már reggeltől nyugat felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. A Duna vonalában késő délelőtt süt ki a nap, a keleti határszélen pedig késő délutánig, estig felhős idő lesz. Eleinte sokfelé, majd egyre inkább csak keleten várható nagy területen eső, zápor. Délután a Dunántúlon és a középső országrészben néhol futó záporok is lehetnek. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet délután 17, 22, késő este 11, 16 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken éjszaka északkeleten helyenként köd képződhet. A ködfoltok feloszlása után napközben általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Legfeljebb az északi megyékben fordulhat elő egy-egy zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szombat nyugat, északnyugat felől átmenetileg megnövekszik, majd csökken a felhőzet, emellett mindenütt számíthatunk több órás napsütésre is. Összességében több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordul. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, a középső országrészben és a magasabb tájakon helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Vasárnap fátyolfelhős, napos idő lesz, majd délutántól, estétől délnyugat, nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Ekkor egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A déli szél napközben több helyen megerősödik, majd késő estétől a szél az északnyugati megyékben már északnyugatira fordul, és helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik