Belföld

Szkinhedvád: nemzetbiztonsági ellenőrzést kér magára Molnár Zsolt

Soron kívül a legszigorúbb, C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzést kér magával szemben a "szkinhedmúlttal vádolt" szocialista politikus, Molnár Zsolt - írta a nol.hu szerdán.

Bár korábban kétszer is átvilágították, most azért kér születéséig visszamenő soron kívüli vizsgálatot, hogy igazolja, sosem volt kapcsolata szélsőséges szervezetekkel. Molnár Zsolt hozzátette: “politikai meggyőződés nélküli végzős budai gimnazistaként, két gyerekkori barátjával, kíváncsiságból ment ki a Kossuth térre, majd belekerült az utca forgatagába” – írja a nol.hu.

Bizottsági elnöki megbízatásával összefüggésben – mondta a szocialista politikus – az adna okot kifogásra, ha köze lett volna bármilyen szélsőséges mozgalomhoz, de nem volt, nem tartozott közéjük, nem is ismert szkinhedeket.

A nol.hu megkérdezte tőle, miért hallgatta el, hogy a Szabadság téren is ott volt, amelyre azt válaszolta, hogy az újságírók csak a parlament előtti eseményekről kérdezték, és arról érdeklődtek, volt-e köze szélsőjobboldali szervezetekhez. Huszonkét év telt el, nem emlékszik pontosan, hogy mit csinált a Kossuth téri megmozdulás után, arra sem, miként keveredett haza. Szerinte azonban a Szabadság téri demonstrációról vágott képsorokat mutattak be, nem a bomberdzsekis szkinhedekkel ment át a tévészékházhoz, és az is látszik, hogy nem bőrfejűek, hanem idős emberek között áll és skandál. Bár kapucnis pulóvert viselt, az – szemben a szkinhedek ruházatával – nem takarta el az arcát. És most sincs takargatnivalója – tette hozzá.

Az mno.hu portálon kedden megjelent cikk után – egy az M1 Híradóban és a HírTV-ben kedden bemutatott felvétel szerint – Molnár Zsolt 1992. október 23-án a Magyar Televízió (MTV) akkori budapesti, Szabadság téri székháza előtt tüntetett, Hankiss Elemér tévéelnök távozását követelte.

A HírTV szerint Molnár Zsolt 1992-ben, a Kossuth téri nemzeti ünnepi rendezvény után – ahol Göncz Árpád akkori köztársasági elnököt kifütyülték -, mintegy ötszáz tüntetővel együtt “átvonult az MTV Szabadság téri székháza elé”. A tömeg az MTV akkori elnökének, a távozását és a Híradó menesztett főszerkesztőjének visszahelyezését követelte. A felvételen látszik és hallatszik, amint a kapucnit viselő Molnár Zsolt együtt skandálja a tömeggel, hogy “hazudtatok eleget” és “szabad magyar tévét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik