Belföld

„Most lett elegem az egészből” – lemondott a Szerencsejáték Szövetség elnöke

A kaszinókoncessziók miatt távozik posztjáról Schreiber István.

Schreiber kedden délután tájékoztatta kollégáit a döntéséről, miután kiderült, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium öt Budapest környéki kaszinókoncessziót ad ki az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casinónak, kettőt pedig a Szima Gáborhoz köthető Aranybónusz 2000 Kft.-nek, mint megbízható szerencsejáték-szervezőknek – írja az Origo.

A távozó elnök a lapnak így nyilatkozott: „Úgy éreztem magam, mint Királyhegyi Pál, amikor a munkaszolgálaton fenékbe rúgta a keretlegény. Ő is azt mondta: Tudják, mit? Most lett elegem az egészből!”

Az Origo emlékeztet: a Magyar Szerencsejáték Szövetség az ország legnagyobb, szerencsejátékos vállalkozásokat tömörítő érdekvédelmi szövetsége volt, több mint 300 vállalkozás volt a tagja, ezek pedig a magyarországi pénznyerő automaták több mint 60 százalékát üzemeltették a játékgépek 2012. októberi betiltásáig.

Schreiber 1998 óta volt a szerencsejáték-ipar kisvállalkozóit tömörítő érdekvédelmi szervezet elnöke.Többször tiltakozott a játékgépek betiltása és a kormány szerencsejáték-politikája ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik