Belföld

Morvai kitart harcostársa, Gaudi-Nagy mellett

A Jobbik EP-listavezetője nem ért azzal egyet, hogy leköpték Pásztor Istvánt, de a lámpavasat emlegető Gaudi-Nagy Tamást továbbra is harcostársának és legjobb barátjának tartja, hiszen ahogy elmondta „nem a Tomi köpte le".

Morvai Krisztinát szerdán sajtótájékoztatón kérdezték újságírók arról, hogy Pásztor Istvánt szidalmazták és leköpdösték a Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő által felhergelt emberek a földtörvény ellen tartott tüntetésen.

A lámpavas, mint történelmi távlat

Morvai Krisztina azt mondta: jogászként mindketten elnyomott helyzetben lévő, “megtaposott” emberekkel foglalkoznak, s ez felfokozott állapotot teremt az emberben. Kifogásolta, hogy miközben Gaudi-Nagy Tamás nagy lépéseket tett a temerini fiúk kiszabadítása érdekében, a VMSZ elismerés helyett veszedelmesnek nevezte tevékenységét. Nehéz ilyen helyzetben higgadtnak maradni – fogalmazott.

Arra reagálva, hogy Gaudi-Nagy Tamás úgy nyilatkozott: “Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni”, úgy vélte: a politikus történelmi távlatba helyezte az ügyet és általánosságban beszélt.

Morvai Krisztina a Jobbik elhatárolódására reagálva jelezte: ő maga nem pártember, Gaudi-Nagy Tamással nemzeti jogvédőként ismerkedett meg. Arra a kérdésre, hogy a Kossuth téri incidens után elhatárolódik-e tőle, azt felelte: “Miért határolódnék el harcostársamtól és legjobb barátomtól?”

Nem Tomi köpött

A politikus kitért arra is: nem látta, hogy pontosan mi történt, a leköpést nagyon sajnálja, túlzónak tartja, de “nem a Tomi köpte le, hanem valaki a tömegből”. Pásztor Istvánról szólva pedig úgy nyilatkozott: nem mondaná, hogy hazaáruló, de a Délvidéken járva azt tapasztalta, hogy az emberek nem elégedettek a VMSZ tevékenységével.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke úgy vélte: Morvai Krisztina az ügyben a személyes motivációkat másként látja, nem köti pártfegyelem, bizonyos kérdésekhez máshogy áll hozzá. Leszögezte: a tüntetés megszervezéséhez a Jobbiknak semmi köze nem volt, a Pásztor Istvánt érő inzultusra pedig azonnal kiadták nyilatkozatukat, amit fenntartanak. Gaudi-Nagy Tamással kapcsolatban kijelentette: nem volt tagja a pártnak, a parlamentben sem értettek mindenben egyet, de a Jobbik politikáját képviselte, az utóbbi időben pedig megszűnt a közvetlen kapcsolatuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik