Belföld

Szkinhed-ügy: “visszanyal a fagyi” az MSZP-nek

A Jobbik az MSZP-től és az Alkotmányvédelmi Hivataltól is választ vár arra, hogyan vezethette a szocialista Molnár Zsolt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kedden az MTI-nek azt mondta: úgy látszik, az MSZP-nél törvényszerű, hogy “visszanyal a fagyi”, mert amikor korrupciót kiáltanak, akkor náluk robban egy nagy korrupciós botrány, amikor “eszement hisztériát keltettek és elkezdték démonizálni” Sneider Tamást, akkor hirtelen a saját csapdájukba esnek.

A frakcióvezetők hétfő esti egyeztetésén a jobbikos alelnök személyéről volt vita, az MSZP és az LMP sem értett egyet azzal, hogy Sneider Tamás a parlament alelnöke legyen. A szocialisták korábban arra hivatkoztak, hogy a jobbikos politikus több alkalommal elismerte, hogy egy szélsőséges egri csoport vezető alakja volt. Az LMP pedig azzal érvelt, hogy egy múltbeli erőszakos cselekmény és az azt megállapító jogerős bírósági ítélet nem fér össze a Ház méltóságával.

Mirkóczki Ádám az MTI-nek azt hangsúlyozta: nem azzal van bajuk, hogy Molnár Zsolt 1992-ben miként gondolkodott, öltözködött vagy milyen rendezvényeken vett részt, a gond az, hogy miközben a Jobbik minden képviselőjének teljesen nyilvános valamennyi közéleti tevékenysége és nyílt kártyákkal játszanak, addig az MSZP továbbra sem.

A szóvivő szavai szerint felmerül, hogy Molnár Zsolt hogyan vezethette a nemzetbiztonsági bizottságot és hogyan kaphatott a “C” típusú nemzetbiztonsági átvilágításon kedvező elbírálást, ha “ugyanezen állítólagos problémákkal” egyes jobbikos képviselőktől ezt megtagadták.

Nagy kérdésnek nevezte, hogy Molnár Zsolt bevallotta-e az átvizsgálás során a múltját vagy eltitkolta, de véleménye szerint mindkét esetben felmerül az Alkotmányvédelmi Hivatal felelőssége. Ha bevallotta, akkor miért nem volt ez probléma, ha pedig nem, akkor hogyhogy nem derült ez nála ki? – vetette fel Mirkóczki Ádám, aki kilátásba helyezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság régi-új tagjaként indítványozza Molnár Zsolt átvilágításának vizsgálatát.

Az mno.hu szerint Molnár Zsolt, aki 2006 óta a szocialista párt országgyűlési frakciójának tagja, szkinhedekkel (bőrfejűekkel) tüntetett 1992-ben. Az mno.hu a 168 Óra fotósa által készített, a hetilapban megjelent fotót is közölte, amelyen – írták – Molnár Zsolt látható “a bőrfejűekre jellemzően fejére húzott kapucniban szkinhedekkel”. A politikus “a baloldal által sokszor mélyen elítélt, az SZDSZ-alapító Göncz Árpád egykori köztársasági elnök elhíresült, 1992-es Kossuth téri kifütyülésén” vett részt – tették hozzá.

Molnár Zsolt az MTI-nek nyilatkozva és közleményében is cáfolta, valótlannak nevezte a portálon kedden megjelent hírt. Kijelentette: semmilyen szélsőséges mozgalomnak nem volt tagja, nem volt szkinhed.

Felidézte, hogy 1992. október 23-án, amikor a Kossuth téren kifütyülték Göncz Árpád akkori köztársasági elnököt, a barátaival érkezett, és semmilyen szkinhed nem állt a közelében. Közölte, hogy ő nem fütyült. Ha szkinhed lett volna, az nemzetbiztonsági átvilágításakor kiderült volna – írta. Közleményében azt is tudatta, jogi lépéseket tesz ezek után mindenki ellen, aki azt állítja róla, hogy szkinhed volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik