Belföld

Hirtelen felindulásból lett szamárfüles a Fidesz családi fotója

Szamárfület mutatott képviselőtársának a Parlament előtt Hörcsik Richárd, aki hirtelen ötlettől vezérelve cselekedett.

.

A kép az MTI anyagai között jelent meg, a Heti Válasz szúrta ki, szemfülesen. A hetilap szerint a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a végleges fotó lett elviccelve, a pillanat a beállást rögzítette. Tény, hogy a kép címe mégis ez: “Családi fotó a Fidesz és a KDNP frakciójáról az Országgyűlés alakuló ülése előtt Budapesten, a Kossuth téren 2014. május 6-án.”.

Beliczay László képének alapos tanulmányozásakor tűnik fel, hogy pártszövetség vezetőségétől távol, a leghátsó sorban Hörcsik (az Európai ügyek bizottságának elnöke 2014-i) szamárfület mutat a KDNP-s Móring Józsefnek (KDNP), a parlament volt jegyzőjének.

A Blikk megkereste Hörcsik Richárdot. Először próbálta elviccelni a dolgot, de végül elismerte, hogy mivel Móring Józseffel évek óta ismerik egymást és nagyon jóban vannak, emiatt engedte meg magának ezt a poént. Képviselőtársa egyébként nem előre kitervelt tréfa áldozata lett, Hörcsik Richárd saját bevallása szerint hirtelen ötlettől vezérelve cselekedett.

Szerintünk mondhatta volna azt is, hogy a győzelem jelét mutatta, de ha már vicc, meg móka, akkor a kép kapcsán idéznénk a legendás Romhányi József Szamárfül című kötetéből egy verset.

“Új struccpolitika

Egy strucc úgy vélte, hogy különb társainál,
eltökélte tehát, hogy karriert csinál.
Hogy ezt gyorsan vigye véghez,
úgy döntött, hogy ellenzék lesz,
és mint egyszemélyes tábor
elszakad a gyáva struccpolitikától.
Szembe is fordult a többivel dohogva,
és onnét fúrta be fejét a homokba”.

 

Fotó: MTI/Beliczay László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik