Belföld

Stabil nyolcadikos tudással meglehet a kettes

Kedden matekkal folytatták az érettségizők

Az első rész tizenkét feladatából kilencet az általános iskolában szerzett tudással is meg lehetett oldani az idei középszintű matematika érettségin – írja a Matekmindenkinek.hu szakmai vezetőjére hivatkozva az Eduline.hu.

A szaktanár szerint bár a gyengébb matekosoknak néhány feladat gondot okozhatott, összességében nem volt nehéz a vizsga tesztes része. Stabil nyolcadikos tudással huszonhárom pontot is össze lehetett itt szedni, alig két ponttal kevesebbet, mint ami az elégséges osztályzathoz kell.

A portál szerint a halmazelmélet, a százalékszámítás, a másodfokú egyenlet, a kamatos kamat, a logaritmus, a gráfok, a síkgeometria és a valószínűségszámítás témaköréből is kaptak feladatokat a középszinten maturáló diákok.

A második rész már bonyolultabb volt, ugyanis minden szöveges feladatnak volt egy-egy nehezebben értelmezhető pontja, illetve egy koordinátageometria feladat is bekerült a vizsgába, ami a pedagógusok szerint az egyik legnehezebb témakör a végzősök számára.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 1278 helyszínen 80 144 diák, emelt szinten 82 helyszínen 3897 vizsgázó tett ma érettségi vizsgát.

Szerdán a történelemtudásukról kell számot adniuk a diákoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik