Belföld

Péntekre már tényleg jöhet a meleg

A héten éjszaka még gyakran előfordul 5 fokos csípős idő, de napközben minden nap 20 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, pénteken pedig akár 25 fok is lehet.

Kedden a felhősebb tájakon is csökken a felhőzet, és túlnyomóan napos, délutántól fátyolfelhős idő várható. Csapadék nem lesz. Napközben a déli szél a Fertő-tó környékén és a Kisalföldön megerősödhet, másutt többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű, nyugaton lesz a melegebb. Késő estére 10, 16 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán eleinte többnyire fátyolfelhős lesz az ég, majd napközben megvastagszik a felhőzet, és a délután második felétől már főként nyugaton, északnyugaton eső,zápor várható. A déli, délnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé – akár több órára is – kisüt a nap. Kezdetben több helyen, majd keleten várható még eső, zápor. Az északnyugati szél helyenként megerősödik, de délután mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható helyenként, elsősorban az északi területeken kisebb záporral. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Igen, kisüt a nap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik