Belföld

“Gyalázatos”: nem vállal közösséget a Jobbik Gaudi-Nagy Tamással

A Jobbik a leghatározottabban elítéli azt a gyalázatos inzultust, amely az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét érte - közölte a párt parlamenti frakciója nevében Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke kedden az MTI-t.

Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy Gaudi-Nagy Tamás nem tagja és már nem is képviselője a pártnak, és a Jobbik az általa szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget nem vállal – közölte a képviselő.

Az Origo hírportál azt írta, hogy kedd délelőtt, amikor az Országház előtti Kossuth Lajos téren a földtörvény ellen tüntető Gaudi-Nagy Tamás – aki az elmúlt parlamenti ciklusban a Jobbik-frakció tagja volt – észrevette Pásztor Istvánt, elkezdett neki üzengetni a megafonban. Pásztor Istvánhoz ekkor egyre több tüntető szaladt oda, főleg nők állták körbe, szidalmazták, bolseviknak nevezték, lökdösték és többen arcon köpték.

A közlemény szerint a történteket szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartja a Jobbik. A párt ugyan számos kérdésben bírálta már a VMSZ és Pásztor István politikáját, ám a véleménynyilvánítás ezen módja számukra elfogadhatatlan és megengedhetetlen. Ezen álláspontjukról tájékoztatták Pásztor Istvánt is – közölte Szávay István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik