Belföld

Visszaoson a meleg idő

Talajmenti faggyal indult a hét, de péntek, szombaton már akár 25 fokos maximumokra is számíthatunk.

Hétfőn már mindenütt megszűnik a csapadék és reggel a legtöbb helyen kiderül az ég: sok napsütésre, de még hűvös időre készülhetünk. Délutántól fokozatosan mérséklődik a többfelé élénk, keleten olykor erős északias szél. Hajnalban egyes szélvédett völgyekben talajmenti fagy is előfordulhat napközben 13-18°C várható – derül ki a az Időkép előrejelzéséből.

Kedden meglehetősen hűvös hajnalra, majd országszerte sok napsütésre, kellemes 18-20 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk. A Dunántúlon élénk, északnyugaton akár erős lökések is kísérhetik a délkeleti szelet.

Szerdán változóan felhős, ám kellemes időnk lesz, nyugaton, északnyugaton délután kialakulhat futó zápor. Az élénk délies szélben 19-24 fok közé is melegedhet a levegő.

Csütörtökön viszonylag sok lesz felettünk a felhő, helyenként kisebb eső, záporeső is kialakulhat. Tovább melegszik az idő, pénteken akár már 20-25 fok közötti értékekre is készülhetünk.

Szombaton változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés várható. Nyugaton elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Vasárnap egyébként fél évszázados rekordot döntve ismét 129 centiméteren áll a Balaton vízszintje, és ismét kicsapott a déli partra víz, ahogyan az az Időképen megjelent videón is látszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik