Belföld

Sok a pocakos magyar katona

Egy, a Magyar Nemzet birtokába jutott felmérés alapján a Magyar Honvédség állományának fele túlsúlyos, és egyharmaduk dohányzik is.

A lap hétfői számában megjelent cikk emlékeztetett Orbán Viktor pocakos tábornokokról szóló megjegyzésére, mely véletlenül bekapcsolva hagyott mikrofonjának hála nyilvánosságra került. A miniszterelnök nem lehet most túl boldog, egy felmérésből ugyanis kiderült, hogy a hadseregünk férfi állományának csaknem ötven százaléka túlsúlyos, alig kevesebb mint húsz százaléka pedig kifejezetten elhízott.

A Magyar Nemzet birtokába került felmérés kitér arra is, hogy a katonák csaknem hét százalékának nagyobb a derékkörfogata egy méternél, azaz pocakosnak számítanak. Ennek hátterében az is állhat, hogy a honvédség katonáinak 20-25 százaléka nem sportol rendszeresen.

Az utóbbi években egyébként javult a helyzet valamennyire, a civil lakossághoz képest pedig még mindig kétszer aktívabbak a katonák. Az viszont szintén aggasztó adat, hogy a Magyar Honvédség egyharmada dohányzik is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik