Belföld

Kezdődik a tavaszi lomtalanítás

Hétfőtől gyűjtik a felhalmozódott kacatokat a hódmezővásárhelyi köztisztasági cég emberei.

A május 5-ével kezdődő héten az önkormányzat és az A.S.A. Köztisztasági Kft. szervezésében lomtalanítást tartanak Hódmezővásárhelyen. A kitett lomokat csak a házak elől, a hulladékgyűjtők mellől szállítják el a szemetes cég dolgozói.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan most sem visznek el trágyát, földet, építési törmeléket, szénát és szalmát, gumiabroncsokat, akkumulátorokat, illetve semmilyen mérgező, tűz- és robbanásveszélyes anyagot, szelektíven gyűjthető hulladékot, állati tetemeket, valamint semmi olyat ami a begyűjtést végző személyek testi épségét veszélyeztetheti.

A magas házas övezetben a hét első ürítési napján, a családi házas városrészekben, Kútvölgyön, Erzsébeten, Szikáncson, Barattyoson, Batidán, Öreg- és Újkishomokon pedig a szokásos szemétszállítási napokon viszik el a kukákhoz kirakott holmikat.

A mártélyi üdülőterületen május 9-e és 11-e között szállítanak a falu négy konténere (Vásárhelyi Pál utca, Horgász utca, a Tiszavirág utca és a Szúnyog utca kereszteződése, a Szeder utca és Kócsag utca kereszteződése) elől.

Az akció szervezői arra kérik az embereket, a kidobott holmikat csak az elszállítás napján, vagy az azt megelőző napon tegyék ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik