Belföld

A volt pénztárnokhoz gyűlnek az MSZP “öregjei”

A fiatalítás olyan jól sikerült a Mesterházy Attila vezette pártelnökségnek, hogy a frakció majdnem fele, 13 képviselő új lesz, miközben „nagyágyúk” sora távozik. Közülük többen bírálták az MSZP jelenlegi vezetését. Az atv.hu információi szerint Puch László május 14-15-én vendégül látja Baranyában a parlamentből kikerülő politikusokat, köztük a kritikusokat is.

A magánjellegű összejövetelre Lendvai Ildikót is kapott meghívást. A volt pártelnök azt mondta, örül a meghívásnak, egyetért a találkozó megszervezésével, de külföldi útja miatt nem tud elmenni. Nyakó István viszont igen. A párt volt szóvivője az atv.hu-nak kijelentette: számára nem politikai szervezkedést jelent a találkozó, hanem egy szép gesztust, miszerint szolidárisak maradnak egymással a távozó képviselők. Nyakó biztos benne, hogy Puch László „buliján” vastagon szó lesz nagypolitikáról, mert nem is lehet másként, ha több tucat volt és jelenlegi politikus találkozik.

A portál az MSZP vezetéséhez közel álló forrásból úgy értesült, hogy Mesterházy Attiláék szerint az EP-választás eredménye is meghatározhatja, hogy később zászlót bontanak-e Puch László vendégei. A találkozó a korábbi tervek szerint az EP-választások napján kezdődött volna, így egy jelentős MSZP-vereség esetén már másnap értékelhették volna az eredményt. Az időpont végül előrébb került, de a pártvezetésben számolnak a „buli” utóhangjával – írja atv.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik