Belföld

Bravúros feltámadás a Halesz soron

A Beavers a Debreceni Tigerst fogadta Vásárhelyen egy nagyon izgalmas meccsen.

Az NB3-as bajnokság következő fordulóját rendezték a baseballosok pénteken. A Hódokhoz a debreceni Tigrisek látogattak. Az egészen fiatal és apró termetű játékosokból álló csapat meg is lepte a hazaiakat. Fürgeségüknek, jó dobásaiknak és ütéseiknek köszönhetően a játék első harmadában igencsak elhúztak, volt hogy 11 pont volt a két csapat közötti különbség.

Egy fél órás esőszünet után kezdett magára találni a Beavers. Daru Árpádot a dobó poszton Gazsó Bence váltotta, aki addig ma csere volt, de szükség volt a játékára. A pontos dobások most kellettek is a sikeres védekező körökhöz míg Daru Árpád csakúgy mint az előző mérkőzésen, remek flyout-okkal – a levegőben kapják el az ellenfél által elütött labdát – akadályozta pontszerzést és ejtette ki az ütőket.

A Hódok a Bánkuti féle taktikával most a meccs felétől egyre pontosabban játszva jöttek fel a játékba. Varga Viktor ezúttal is elengedett pár hatalmas és pontos löketet, amiből homerun lett, de a többiek is remekül találták el a labdákat, igaz, az ellenfél dobásai is egyre pontatlanabbak lettek.

Pár inning alatt a hazaiak nemcsak kiegyenlítettek, de egy ponttal a vezetést is átvették, ami 6-17-es állás után nem kis bravúr. A catcher –  fogó – , Czeglédi József is sokkal jobban működött ezen a meccsen mint egy hete, így egy jó csapatjátékkal a vásárhelyiek meggyőző fölényre is szert tudtak tenni.

Egyetlen vitatott helyzet volt csupán, ami egy ütőkiesést jelentett. Szkurák Zsolt a bíró szerint nem ért időben az egyes bázishoz a labda előtt. Az előtte álló közönség azonban ezt pontosan látta, hajszállal is de előbb ért a safe-területre.

A végeredményt ez később azonban nem befolyásolta, mivel a Hódok a debreceni támadásokból alig kaptak pontot, míg az utolsó inning hazai támadásában 18-22-ről 9 pontot szereztek, így megérdemeltek győztek.

A végeredmény: Hódmezővásárhelyi Beavers – Debrecen Tigers : 27-22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik