Belföld

Narancs-teszt: Orbán házát nem is védik

A Magyar Narancs újságírója elment a Cinege utcába, ahol nyomát sem látta a Terrorelhárítási Központ (TEK) embereinek.

A hetilap internetes verziója úgy summázza a tapasztaltakat, hogy szerda este akár be is csöngethettek volna Lévai Anikóhoz “egyet dumcsizni. A TEK? Sehol!”. Mindez azért érdekes, mert szerdai hír volt, hogy az újabb meghosszabbítás után már május 31-éig (a kormányfő születésnapjáig – a szerk.) őrzi Orbán Viktor Cinege utcai házát a Terrorelhárítási Központ. Az őrzést még tavaly októberben rendelték el, azóta többször meghosszabbították.

A TEK közleményéből az derült ki, hogy a területen védett személyek tartózkodásával és közlekedésével kell számolni. A TEK megakadályozhatja, hogy az érintett területre valaki belépjen, vagy távozzon. A Magyar Narancsnál ezt követően lettek nagyon kíváncsiak, “hogy zajlik az őrzés, tényleg megakadályozzák-e, hogy beugorjunk a miniszterelnökhöz megnézni a szerda esti BL-meccset”.

Fel is mentek a Cinege utcához szerda délután, de kiderült, hogy nincs is ott semmi. “Nem volt csesztetés, se TEK az utcában, semmi az égvilágon”. Be is csengethettek volna, de nem akartak zavarni – írták

Ajánlott videó

Olvasói sztorik