Belföld

A gazdanapok számokban

Közel hatvanezer látogató, több mint 500 kiállító, több mint ezer két- és négylábú a XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon. Mérleget vontak a szervezők.

Az idei volt a legjobb és a legnagyobb – foglalható össze egyetlen mondatban a XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezőinek, szerkesztőségünkhöz eljuttatott írásos mérlege.

Rekordszámú, 509 kiállító képviseltette magát a 2014-es programon. Az állattenyésztők voltak a legtöbben: ők 214 standdal voltak jelen a háromnapos rendezvényen. Közel két tucat juhfajta több mint 250 egyedét, száznál is több kocát és kansüldőt, félszáz volierre és baromfiudvarra való tyúkot, libát, kacsát és pulykát, 121 lovat közel ötven nyulat és még vagy féltucatnyi állatot láthattak a kilátogatók.A rendező Hódmezőgazda Zrt. szerint ugyanakkor – a korábbi évekhez hasonlóan – az úgynevezett húsmarha szekció iránt volt különösen nagy az érdeklődés.

A növekvő népszerűséget az is mutatja, hogy soha annyi nemzetközi szarvasmarha-bíró nem járt még Vásárhelyen, mint az idén – mondta el Gulyás Márta, a részvénytársaság titkárságvezetője, hozzátéve, ezeken kívül is szinte valamennyi kiállítóhelynél tömegek sorakoztak a rendezvény mindhárom napján.

A Hódmezőgazda számításai szerint 55-58 ezer ember váltott jegyet a gazdanapokra. Úgy tapasztalták, mind az érdeklődők, mind a kiállítók elégedetten távoztak. Azt is megtudtuk, a cégek-gazdák közül sokan már most bejelentették részvételüket a 2015-ös programra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik