Belföld

Változik a közlekedési rend a hosszú hétvégén

A vonatok és a buszok is ritkábban járnak majd.

A négynapos hosszú hétvége, illetve az azt követő munkanap-áthelyezés miatt változik a buszok és a vonatok közlekedési rendje.

A Tisza Volán járatai az országos menetrendi naptár alapján futnak az ünnepen és az azt követő napokban. Csütörtöktől vasárnapig egyaránt a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint utazhatunk a társaság helyi, regionális, országos és nemzetközi járatain.

Május 10-én, jövőhét szombaton, a munkanapokon megszokott gyakorisággal járnak majd a Volán-buszok. Vasárnap a hét első munka- és tanítási napját megelőző napokon érvényes rend szerint tömegközlekedhetünk.

Néhány helyközi és távolsági busz pénteki menetrendje nem illetve több, Szerbiába tartó autóbusz munkarendje – a közép- és felsőfokú tanintézményekben tanuló diákok kiszolgálása céljából – nem a meghirdetettek szerint változik. Ezekről részletesebben a Tisza Volán honlapján olvashat.

Változik a MÁV menetrendje is. Április 30-án a pénteki, május elsején a szombati, május 2–3. között az ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Május 4-től a megszokottak szerint közlekednek majd a vonatok.

Az ünnep ideje alatt a várható növekvő utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-START Zrt. a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon – az igényekhez és lehetőségekhez igazítva – a vonatok szerelvényeit megerősítve, több járművel közlekedteti a kényelmesebb utazás érdekében – olvasható a vasúttársaság közleményében.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik