Belföld

Százmilliós rendszer lesné a margitszigeti futókat

42 kamerát helyeznének ki a szigeten, a megfigyelést a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság diszpécserhelyiségében tervezik, segélyhívó rendszert is kiépítenének a későbbiekben.

Több mint száz millió forintból kamerarendszert terveznek kiépíteni a Margitszigeten, a futókört 35 kamerával figyelnék meg. A Fővárosi Közgyűlés szerdán egyhangúlag hagyta jóvá az erről szóló pályázat benyújtását.

A beruházáshoz szükséges teljes összeg támogatásként a központi költségvetésből igényelhető, így a fővárosi önkormányzatnak nem szükséges önerőt biztosítania. A beruházás tervezett értéke 106,9 millió forint.

Mint az előterjesztésben olvasható, a videofelügyeleti rendszer feladata a felújítandó margitszigeti futókör, valamint a sziget belsejében lévő egyes területek megfigyelése oszlopokra telepített, nagy felbontású, éjjel-nappal működő vandálbiztos kamerákkal.

A megfigyelés a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság diszpécserhelyiségében történik majd a tervek szerint.
A futókörben 35, míg a Margitsziget belsejében 42 kamerát terveznek elhelyezni. Az előterjesztés szerint a kamerarendszer kiépítése mellett hosszú távú cél egy segélyhívó rendszer kiépítése a Margitszigeten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik