Belföld

Száműzik a fekvőrendőröket a Hajnal utcáról?

Lakossági fórumon kérték ki az Észak és a Hajnal utca lakosságának véleményét kedden Vásárhelyen.

Fekete Ferenc és dr. Havasi Katalin képviselők tartottak utcafórumot kedden a Hajnal utcán, az Észak és a Jókai utca között Kincses Telep ügyes-bajos dolgairól.

A helyszín nem véletlen mondta el Fekete Ferenc, eredetileg nem is itt, hanem a Csúcsi olvasókörben akartak fórumozni ma, ám lakossági kérésnek eleget téve az utca fekvőrendőreinek ügyében kérték a megjelentek véleményét.

Az itt lakók több éve kérték a várostól, a nagy átmenő forgalom miatt helyezzenek az utcába fekvőrendőröket. Ezt annak idején meg is tették, az utca teljes hosszában. Nemrégiben azonban többek kérték, távolítsák el azokat mert erről és az Észak utcáról is sokan közlekednek négykerekű rokkantkocsival, ami viszont ezen nem tud átkelni.

A hivatal munkatársai előzetesen közvélemény kutatást végeztek, majd a fórumon elhangzottakkal egyetemben az a döntés született, félig elbontják a fekvőrendőröket. Az úttest felén megmarad, felén elbontjuk – mondta a helyszínen Fekete Ferenc. A megmaradó részt is lemarják, mivel indokolatlanul magas és széles, azon autóval is nehéz átkelni, mondta a képviselő. A munkálatok csak az utca Észak és Jókai közötti részét fogják érinteni.

A fórumon még több kérés érkezett a képviselőhöz, segítsen a körzet buszjáratának sűrítésében. Fekete Ferenc arra kérte a hivatal jelen lévő munkatársait, vizsgáltassák meg be lehet-e iktatni egy buszjáratot hétköznaponként 10 órára is a városrészbe.

Fekete Ferenc még elmondta, közbeszerzés alatt van a Jókai utca Szántó Kovács és Mártélyi úti szakaszának felújítása, illetve az ehhez kapcsolódó kerékpárút és vízelvezető újjáépítése. Ezt a Közút végzi, de vélhetően idén már nem készül el.

Hozzátette, jogos észrevétel a lakosság részéről az, hogy jó pár kerékpárút igen rossz állapotban van. Jelenleg is több helyen épül új bicikliút a városban, de a régieket sem szabad hagyni tönkre menni, mondta a képviselő, aki ezek rendbehozatalát kiemelten fontosnak tartja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik