Belföld

Nyert meccset buktak a Hódok

Végig vezetve a legvégén vesztették el a bajnokság első meccsét a vásárhelyi baseballosok.

A Magyar Kupával kezdődött az idei szezon a Beaversnek két hete, ahol egy NB1-es és NB2-es csapattal mérkőztek. Az utóbbival ugyan bravúros döntetlent játszottak, a szövetség mégis a magasabb osztályban szereplő fővárosi csapatot juttatta tovább.

Lehetett volna vigasztalódni a bajnokságban, melynek NB3-as részét tavaly a vásárhelyiek magabiztosan nyerték is. A hétvégi meccs is nagyon jól indult. 0-1-ről 7-1-re fordítottak, első ütésből rögtön homerun kerekedett, ez megalapozta a hazai csapat lelkesedését a Halesz sori pályán.

Az ellenfél a Jászberény Stinky Sox csapata volt, akik bár újoncokat is hoztak, de korábban az NB1-et is megjárták, dobójátékosuk pedig magyar válogatott is volt. Ehhez mérten sokszor gyilkos erejű és pontosságú labdákat dobott, kiejtve a támadó vásárhelyi ütőket.

A Hódok a debreceni Bánkuti Mihály szakmai tanácsaival felvértezve készültek fel a szezonra. Sok új figurát is kipróbáltak. Szép dobásokkal és fly-out-okkal (a levegőben elkapják az ütött labdát) sorra ejtették ki az ellenfél ütőit, ám a tag-out – a futás közbeni labdával érintés meg nem igazán jött be. A sok bázislopással és jó ütésekkel 14 pontot is sikerült szerezni.

A vásárhelyiek az utolsó inning-ig vezettek 14-10-re, ám mivel a játékidő szinte már lejárt, hamarabb be kellett fejezni. A vendégek támadását nem sikerült kivédekezni, nemcsak egyenlítettek, hanem átvették a vezetést is. Az utolsó hazai támadás pedig már kevés volt a fordításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik