Belföld

Befagyasztotta az EU a magyar pénzeket?

A 444.hu azt írja, nem tetszett nekik a támogatási rendszer átalakítása, úgyhogy nem utalják a pénzt. Legalább 1000 milliárd forint a tét.

Az Európai Bizottság egy április közepén kelt levélben közölte a Miniszterelnökséggel, hogy ameddig a bizottság nem fogadja el az új magyar pénzosztási rendszert, addig nem fizetik ki a számlákat – tudta meg a 444. A lap szerint mivel a szöveg itt nem utal konkrét operatív programra, ezért valószínűleg semmilyen pénz sem érkezik Magyarországra az EU-tól, semmilyen célra sem.

Brüsszelnem az nem tetszk, hogy a Lázár János által vezetett Nemzeti Fejlsztési Ügynökség pénzosztási gyakorlatát átszervezték, a koordináció a Miniszterelnökséghez került. Ez még rendben volt a bizottságnak, az viszont már nem, hogy április 1-től az úgynevezett közreműködő szervezeteket – ők ellenőrizték a számlákat, az elvégzett munkát, igazolták a teljesítéseket – megszüntették, munkájukat pedig szétdobták a minisztériumok között. “Ez az az átszervezés, amivel Brüsszel annyira elégedetlen, hogy egyelőre nem ad több pénzt” – írja a 444.

A lap szerint legalább 1000 milliárd forintról lehet szó, ennyi pénz került most veszélybe az átszervezés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik