Belföld

Orbán a miniszterelnöki székből mehet nyugdíjba

Schiffer András szerint a politikai mondanivaló nem pótolható politikus-castinggel, a szavazótábor sem megsokszorozható hatalomtechnikai trükkökkel. A Fidesz elzavarása politikai programnak túl karcsú: reális és szerethető alternatíva híján Orbán Viktor a miniszterelnöki székből fog nyugdíjba menni. A társelnök szerint az LMP-re sem véletlenül voksoltak, azt díjazták, hogy nem bocsátották áruba becsületüket hatalmi koncokért.

„A választók nem birkák, nem lehet őket ilyen módon terelgetni. A szavazók között ráadásul nem Orbán Viktor személye jelenti az egyetlen törésvonalat. A rendszerpártokra és a rendszerkritikus pártokra voksolók között van egy egyre élesebb határ, azon az alapon, hogy mit gondolnak például Magyarország globalizációban betöltött szerepéről vagy az elmúlt 25 évünkről”.

Schiffer a Fideszt és az álbaloldal összes politikai erejét rendszerpártnak tartja, ezért véli úgy, a választóknak az az ígéret kevés, hogy leváltják Orbánt. „Azt is látni szeretnék, hogy aki kormányváltásra készül, az mit szeretne kezdeni ezzel az országgal, van-e olyan pozitív jövőképe, amely reális és vonzó is. Az LMP-nek ebben a helyzetben az a feladata, hogy a kilátástalan helyzetben lévő emberek számára ne a szélsőjobb kínálata legyen az egyetlen választható alternatíva” – tette hozzá.

Az LMP a parlamentben akar politizálni, az ne induljon a választáson. „Aki mandátumot nyert, üljön be a parlamentbe, és képviselje a választóit, ezért veszi fel a fizetését”. Ők sem gondolják, hogy öt képviselővel megállítják a kétharmadot, de nem is ez a küldetésük, hanem az, hogy folyamatosan bemutassák, lehet más megoldás is, mint amivel a kormány próbálkozik. Szerinte ez a kormányváltás kulcsa is, ordibálással még egyetlen kormányt sem zavartak el Európában. További részletek itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik