Belföld

Volt skinhead lesz a parlament alelnöke

“Ne engedjünk a Jobbik tudatos politikai provokációjának!” – szólított fel az Országgyűlés leköszönő MSZP-s alelnöke, Ujhelyi István pénteken közleményben kifogásolva, hogy a Jobbik Sneider Tamást jelöli a Ház egyik alelnökének.

Roy néven vált ismertté

Ujhelyi István megjegyezte, a rendszerváltás óta a parlamenti pártok mindig tiszteletben tartották egymás jogát az országgyűlési tisztségekre való jelöléshez, “jelen esetben azonban egy demokrata nem maradhat szótlan”.

Azt írta: Sneider Tamás a kilencvenes évek elején egy vállaltan skinhead mozgalom, az egri Nemzeti Ifjak Egyesületének volt a vezetője. A sajtóban megjelent információk szerint az egykoron még “Roy” néven ismert bandavezérrel szemben vádat is emeltek, miután “leütött” egy roma férfit – fűzte hozzá.

A szocialista politikus arra kérte Kövér László házelnököt, hogy vesse latba tekintélyét és befolyását mind a Fidesz vezető politikusaként, mind pedig az Országgyűlés elnökeként azért, “hogy a magyar törvényhozás, és ezáltal Magyarország méltóságán folt ne essen”.

Vona: Sneider bizonyított

“Nem csak Kövér László és a Fidesz, de a teljes magyar parlament és Magyarország szégyene lesz, ha ilyen erőszakos, fasisztoid múlttal valaki a magyar állam hitelesített vezetője lehet” – fogalmazott Ujhelyi István.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke pénteken azt mondta: Sneider Tamást azért jelölik az Országgyűlés alelnöki tisztjére, mert az előző ciklusban a szociális és családügyi bizottság elnökeként bizonyított, a jobb- és baloldali tagok is elégedettek voltak a munkájával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik