Belföld

Rajösszekovácsolás a vásárhelyi helyőrségben

Az őszi országvédelmi gyakorlatra készül a Bocskai-dandár 62. Lövészzászlóalja.

Felkészítő – és egyben csapatépítő – harcászati és lőgyakorlatokat tartottak április közepén a Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. Ennek keretében a 62. Lövészzászlóalj katonái egy speciális harctéri helyzetet szimuláltak a Zriny Miklós laktanya gyakorlóterepén.

Az alegységek védelmi tevékenységre készülve azt a feladatot kapták, hogy semmisítsék meg az ellenség rohamozó gyalogságát. A támadó alegységet szimuláló célok megjelenését a figyelő jelentette a raj parancsnokának, aki ezt követően intézkedett a védelmi terepszakaszok elfoglalására, majd parancsot adott a lövészkatonáknak azok leküzdésére. A beosztott állománynak ennél a lőgyakorlatnál arra kellett figyelni, hogy mindenki az utasításokat kövesse és ne ugyanarra a célra lőjön. A többi harcászati feladathoz hasonlóan itt is a parancsnok kijelölt egy sebesültet, akit – tűzfedezet biztosítása mellett – a lehető legrövidebb idő alatt el kellett juttatni az alegység sebesültgyűjtő pontjára – vázolta fel az alaphelyzetet Búz Csaba hadnagy, a dandár sajtótisztje.

A zászlóalj az őszi országvédelmi gyakorlatra készül. A katonák egyéni felkészítése mellett nagy hangsúlyt kap a különböző rajok munkájának összehangolása is. A mostani gyakorlat is főként ezt a célt szolgálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik