Belföld

Tóaljig ér a sor, késnek a buszok Vásárhelyen

A Hódmezőgazda Zrt kiállítási centrumába tartó járművek miatt vasárnap estig várható komoly forgalmi fennakadás.

Szombat

Szombaton reggel mérsékelt volt a forgalom, de 11 órától a péntekihez hasonló helyzet alakult ki. A kocsisor 13 óra körül a Family Center körforgalmánál ért véget, a Jókai utcán is több száz méteres dugó alakult ki. A 47-esen közlekedő buszjáratok menetideje 30-50 perccel nőtt. Például a deles székkutasi járat 45 perc után sem tudta még elhagyni a várostáblát, jelentette olvasónk.

A kiállítás környékén a parkolók zsúfolásig megteltek, de már alig akadt parkolóhely a környék mellékutcáin is. A Serháztéren és a Simonyin is parkolnak a kiállításra érkező járművek.

A gyalogosan, vagy biciklizőknek jó tanács: ne csak a 47-es felöli bejáratot használják, az ott jegyet váltók között 30 méteres sor alakult ki. A keverőüzemmel szemben, illetve a főbejáraton hamarabb be lehet jutni a kiállítás területére.

A délutáni, kora esti órákban a város felé várható nagy forgalom, illetve vasárnapra is jó eséllyel ezekkel a körülményekkel lehet számolni.

Pénteken írtuk

A XXI Alföldi Állattenyésztési Napok idei rendezvénysorozata pénteken reggel startolt el, és az eső ellenére rengeteg látogató indult a 47-es főút mellett található kiállítási centrumba.

A forgalmat sok helyen rendőrök irányítják, főként a kiállítás ki és bejáratánál, de így is hatalmas a dugó. Reggel még gond nélkül meg lehetett közelíteni a rendezvényt, de 10 óra után már nagy sorok alakultak ki.

A gépkocsisor Székkutas irányában az Atev előtti kanyaron túl végződik és csak igen lassan halad. Érdemes Kútvölgynél átvágni a Csomorkányi útra, annak aki nem a rendezvényt célozza. Vissza a városba, minimum 30 perces menetidőre számítsanak akik csúcsidőben akarják autóval elhagyni a kiállítást.

A városban eleinte csak a piacig, míg 11 órakor már a laktanya sarkáig, illetve a Szőnyi-Tóalj körforgalomig tartott a gépjárműsor, mely mindenhol lépésben, vagy még lassabban haladt.

A várost átszelő utak is bedugultak, a 47-esre balra nagyívben szinte lehetetlen felhajtani. Így torlódik a Simonyi, a Petőfi, a Bajcsy, és az Oldalkosár utca forgalma is.

Zsúfoltságra ezeken az utakon ( a képen pirossal jelöltük ) egészen vasárnap estig kell számítani. Aki teheti autóval ne induljon el, vagy a járművet hagyja a városban, valamelyik susáni utcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik