Belföld

Nemzetközi agrártudományos találkozó Vásárhelyen

Az immáron tizenharmadik alkalommal megrendezett Wellmann-konferencián a mezőgazdaság 21. századi kihívásaira, a fenntarthatóság problémáira keresnek válaszokat a téma elismert kutatói.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara – a temesvári Bánáti Agrár- és Állatorvostudományi Egyetemmel és a tudományos akadémia szegedi bizottságával közösen – nemzetközi agrárkonferenciát tart csütörtökön, az egyetem vásárhelyi intézményében. A tudományos-szakmai összejövetelen, többek közt német, szlovén, román és magyar tudósok, kutatók, mezőgazdászok képviseltetik magukat.

Szabó Gábor rektor, a konferencia megnyitóján. (Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté)

A XIII. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia célja – a korábbi alkalmakhoz hasonlóan – hogy a szakma elismert képviselői beszámolhassanak legújabb kutatási eredményeikről, válaszokat, megoldásokat kereshessenek, mezőgazdaság fenntarthatóságának, az élelmiszerellátás globális kérdéseire, problémáira.

A temesvári egyetemet Cosumin Salasan képviselte (Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté)

A konferencia megnyitóünnepségén tiszteletét tette, többek közt Szabó Gábor, a szegedi egyetem rektora, Cosumin Salasan, a temesvári egyetem agrárkarának dékánhelyettese, valamint több nagy magyarországi és európai felsőoktatási intézmény oktatója is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik