Belföld

Fodor: Az összes liberálist képviselem

Egyedüli liberálisként ül be a parlamentbe, de az MLP egységes abban, hogy önálló erőként fognak fellépni. A cél pedig az, hogy országos párt épüljön.

Nyakunkon az EP-választás, de Fodor Gábor és a Magyar Liberális Párt (MLP) nem indul, a pártelnök azonban állítja, nemcsak az az oka ennek, hogy itt nem jár állami támogatás. De azért ez is közrejátszik – derül ki a Népszabadság interjújából. Az állami támogatás hiánya mellett a másik ok az, hogy nem értenek egyet azzal, hogy az ellenzéki erők külön-külön indulnak, a Liberálisok szerint ez elhibázott lépés.

Egyedül a parlamentben

Fodor Gábortól már a Hír24 is próbálta megtudni, hogy melyik frakcióba ül be, akkor titokzatosan válaszolt, most annyival mondott többet, hogy a liberális párt egységes abban a tekintetben, hogy önálló erőként kell megőrizni a MLP-t, ebben a szellemben fognak politizálni. Vagyis úgy tűnik, független képviselő lesz, már azt is nagy eredménynek tartja ugyanis, hogy négy év után újra lesz képviselete a liberálisoknak az országgyűlésben. „Az összes liberálist képviselni fogom” – foglalta össze Fodor.

Országos párt, liberális ajánlat

Egyes számítások szerint a Magyar Liberális Párt évi nyolcvan millió forintnál is többől gazdálkodhat majd, a pártelnök szerint ezt a pénzt a pártra fogják fordítani. „Egy országos méretű pártot fogunk létrehozni” – ígéri.

Az önkormányzati választások elé menve, Fodor csak annyit mondott, lesz önálló, liberális ajánlatuk a főváros számára is, hiszen itt van a legtöbb liberális értékrendet támogató az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik