Belföld

Teljesen megújult a Vásárhelyi Televízió

Több oka is van annak, hogy a VTV 2014 tavaszára új köntösbe öltözött technikában, stúdióban, épületben egyaránt.

2012-ben tűz ütött ki a VTV Ady Endre utcai akkori stúdiójában. Akkor a helyiségek, és a felszerelés jó része is olyan mértékben rongálódott, hogy a munkát ott lehetetlenné tette. Átmenetileg a Bajcsy utcára, a HVSZ Zrt székházába költöztek, ám ott csak ideiglenes stúdiót alakítottak ki, mivel beszélgetős és stúdióműsorokat ott nem lehetett rendezni.

Időközben Vásárhelyen is megtörtént a digitális átállás, és a tévé régi analóg technikai eszközparkja ezzel már nem volt kompatibilis. Az öreg berendezések üzemeltetése, karbantartása, de eszközigénye is egyre költségesebbé vált, sőt, mivel a VTV-nek beszállítói szerződése is van az MTVA-val (M1, M2, stb), az általuk követelt minőséget sem tudták már produkálni.

Új helyet az önkormányzat az Andrássy utca elején található, bank feletti ingatlanban biztosított a stábnak. Külön emeleten kaptak helyet a szerkesztőségi szobák, külön helyezkedik el a technikai rész, ahol a XXI. századi technika került beszerelésre. Digitális kamerákat, vágó és adáslebonyolító berendezéseset vásároltak, modern és korszerű formára építették át az épületet.

A VTV a beruházásra 75 milliós kölcsönt kapott a várostól, ez egyébként körülbelül az éves költségvetésük összege is. Az MTVA-tól kapott összeg nem nyilvános, de egyik alapköve a tévé évews költségeinek. A VTV műsorstruktúrája nem változott, de hamarosan visszatérnek a beszélgetős és magazinműsorok. A stábot 14 fő alkotja.

A VTV az új hellyel és az új technikával a helyi televíziók legmodernebbjei közé került – emelte ki Rókus Ákos vezető, aki hozzátette, a lehető leghatékonyabb fenntartás és működtetés az egyik fő célja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik