Belföld

Május 1 – programok felvonulás helyett

Nyakunkon a munka ünnepe - nézzük hol milyen programokkal várják a jónépet.

Hódmezővásárhely

Vásárhelyen a Mentők Napját tartják május 1-én 10 órától a Kossuth téren. Régi és új mentőket is bemutatnak, egészséggel kapcsolatos szűréseket szerveznek, de lesznek különféle játékok is a gyerekeknek. A mentőmúzeum 1970-től mutat be régi eszközöket, felszereléseket. Az egyik legérdekesebb a korabeli Robur mentőautó lesz, melyet belülről is meg lehet majd nézni.

A Zöld Szikla a Kása erdőbe szervez programokat. Nép játékok, ételek, természetvédelem, akusztikus koncertek várják a kilátogatókat a volt úttörőtáborban, a természet lágy ölén.

Nem majális de május 1-i rendezvény még a Történelmi Vitézi Rend és a Trianon Társaság megemlékezése 17 órától a Kossuth téren, a Kincses Temetőben, majd a Tabáni templomban.

Székkutas

Motoros évadnyitót és majálist tartanak a nemrég átadott sporttelepen a településen május 1-én.  Motoros emléktúra, motorkiállítás, főzőverseny, szépészeti programok, sport és gyermekjátékok várják majd a falu apraja-nagyját. Este tábortűz és szalonnasütés mellett fellép a Tribun Band, akik Beatles slágereket játszanak.

Nagymágocs

Nagymágocson a második Tóparti Majálist rendezik a Kastélyparkban. Horgász és főzőverseny, kirakodóvásár, kézművesek, színpadi programok, egyéb játékok és versenyek egész nap. Fellép a Neon Arrow Band zenekar is.

Szentes

A Kurca parton már előző este elkezdődik a majális. A Luther téren Népzenei sokadalom és utcabál címmel fellép többek között a Neoton Família és a First Együttes. Május 1-én két napos fesztivál kezdődik a Kurca hídnál egész napos civil börzével és minden ilyenkor szokásos forgataggal. A két napon 10 rock zenekar is fellép köztük a Zorall, valamint a vásárhelyi T-34.

Mindszent

A városban május 2-án rendeznek programot. Ekkor a könyvtár és művelődési központ előtt tér avatására kerül sor. A Pallavicini parkot és díszkutat szabadtéri szentmise után adják a lakosságnak.

Csongrád

A II. Finom Falatok Fesztiválját rendezik 1-én és 2-án az Ifjúság téren. Bográcsos főzőverseny, népzene, néptánc, koncertek, este pedig fellép a a Deák Bill Blues Band. Másnap rendőrjárőr és kutyás bemutató, koncertek, Nippon zengo bemutató, este pedig városi mega retro parti is lesz.

Szeged

Újszegeden az Erzsébet ligetben 4 napos fesztivál kezdődik május 1-én rengeteg programmal, amit részletesen ITT olvashat. A számtalan színpadi produkcióból is kiemelkedik az Ocho Macho, Ganxta Zolee és a Kartel, a Maszkura és a Tücsökraj, a Compact Disco, vagy a Buligánok és Pély Barna koncertje. Itt is fellép egy vásárhelyi csapat, a Twentees. A 4 napos kavalkádhoz az idén 25 éves vadaspark is programokkal csatlakozik.

Orosháza

Ez már a megyén kívül esik de csak pár kilométerrel. A város határában fekvő egykori település helyén Gellértegyházán rendezik május 1-én a IV. Magyar Majálist. Lovasbemutatókkal, népi hagyományokat bemutató műsorokkal, íjászattal, betyárfelvonulással várják a látogatókat.

Fábiánsebestyén

Négynapos nemzetközi fogathajtó verseny kezdődik a településen május első napján. Díj és maraton, valamint akadályhajtás is lesz, a versenyt szombatn lovasbál zárja. Lesz emellett főzőverseny, lampinos felvonulás, gépbemutató, tréfás vetélkedők és tanyasi udvar bejárása.

Mártély

Azt pletykálják, újraindítanák a mártélyi kavalkádot és az első próbálkozás május 1-én lenne, ám ezt még senki sem erősítette meg.

Közben olvasónk azt írta, lesz Kavalkád, de nem május 1-én.

Makó

Makóról egyelőre (szerdán) nem találtunk semmi programot, de hogy ők se maradjanak ki, idézzük fel 1983-at. de aztán találtunk makói programot is.

Közben megtutuk Makón Városi majálist rendeznek. A Maros parton lesz kirakodóvásár, májusfa, magyarnóták, fellép Nótár Mary, a Defekt Duó, Vastag Csaba és a Mystery Gang.

A többi település programját folyamatosan itt bővítjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik