Belföld

Sem a kormány sem a gázspray

A szakértői vélemények cáfolják a rendőrgázolással vádolt osztrák hummeres védekezését.

Kedd délelőtt hallgatta meg az igazságügyi szakértőket a Szegedi Törvényszék, a Kenéz Imre posztumusz rendőr hadnagy meggyilkolásával vádolt osztrák hummeres ügyében – közölte az MTI.

A férfi korábban azt állította, nem szándékosan, részben a kormány hibája, részben az arcába fújt gázspray miatt ütötte el a vele szemben intézkedő rendőrt. A bíróság által elrendelt vizsgálatok most mindkét kijelentését megcáfolták.

A közlekedési-műszaki szakértő szerint mind a terepjáró kormánya, mind a futóműve megfelelően működött. Úgy látja, a gázolásában műszaki hiba nem játszhatott szerepet.

Az igazságügyi orvos szakértő szerint ugyanakkor a spray sem lehet ok. Sőt! Az orvos szerint nem valószínű, hogy egyáltalán bármi hasonlót ráfújtak volna.

A tünetek elsősegély nélkül nem szűntek volna meg hirtelen, az őt az esetet követően fél órával megvizsgáló háziorvos észlelte volna azokat – olvasható a tárgyalásról készült tudósításban.

A mai tárgyalási napon – kegyeleti okokból immáron zárt ajtók mögött –a gázolásról készült videofelvételeket is levetítették, ám azon a bíróság semmi perdöntőt nem talált.

Az ügyben ítélet nyárig biztosan nem lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik