Belföld

Kígyó, teknősbéka, róka az ösvényen

Kiadós és látnivalóban gazdag túrát kínál Vásárhelyen a Körtvélyesi holtág környéke.

Kerékpáros kirándulásra sokan választják jó időben a Bodzási utat és töltést Vásárhely környékén, de száraz időben érdemes gyalogosan is nagy sétát tenni a holtág körül. Madarászoknak, amatőr természetbúvároknak, vagy csak a jó levegőre vágyóknak pár óra itt, maga a paradicsom.

A betonút végén szépen ott lehet hagyni az autót, de még a biciklit is és lehet indulni az erdőbe. Már a széles hepehupás úton érdemes nyitott szemmel járni, az erődben őzek figyelnek, a csapáson róka vághat át, lefotózni őket azonban igen nehéz lesz.

A tocsogókban rengeteg béka, mellettük vízisikló, milliónyi különleges bogár, de még mocsári teknős is az utunkba akadhat.

Az ártéri erdőkben, réteken ezer szín és illat csábít pár perces megállásra, pár jól megkomponált fotóra.

A holtág déli vége is érdekes látványt nyújt. A lassan apadó mederben vízimadarak vadásznak, hatalmas, üres kagylók tátongnak.

A holtágat körbejárva a szépen felújított halásztanyánál akár nagyobb pihenőt is lehet tartani. Enni és innivalót mindenképpen vigyünk magunkkal, itt nem árulnak. A környék nincs olyan jól kiépítve mint Mártély és környéke, de talán nem is baj.

További látnivalókat is fotóztunk, amiket a Vásárhely24 Facebook oldalán nézhet meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik