Belföld

Itt a figyelmeztetés: égzengéssel jön a jégeső

Átmeneti zápor, zivatar bárhol kialakulhat. Ernyő nélkül nem érdemes nekivágni a húsvéti bevásárlásnak.

Szombaton többfelé kell számítani eső, zápor kialakulására, időnként az ég is megdörrenhet – olvasható az Időkép előrejelzésében. A Tiszántúlon hevesebb zivatarok előfordulására is számítani kell, melyeket nagy mennyiségű eső vagy jég kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három északi megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható heves zivatarok miatt. Ezeken a tájakon a szél is gyakran megerősödik majd. Az enyhe hajnal után 16 és 22 fok közé melegedik a levegő.

Húsvét vasárnap mindenütt számítani lehet záporok kialakulására. Délen és északkeleten egy-egy zivatar is lecsaphat. Fázni azonban szerencsére nem fogunk. A hajnali 4-10 fok után kora délután 15-20 fokig emelkedik majd a hőmérséklet.

Hétfőn is hasonlóan változékony idővel számolhatunk. Záporok, zivatarok rondíthatnak bele az ünneplésbe. Élénk szél mellett 18-23 fokra van kilátás.

Kedden is marad a szeszélyes, áprilisban jellemző idő. Meleg, nedves légtömegek áramlanak térségünkbe, így továbbra is előfordulnak majd záporok, zivatarok. Az Időkép hosszú távú prognózisa szerint a csapadékos időszak csak május elején ér majd véget, de szerencsére addig is sok napsütésben és enyhe időben bízhatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik