Belföld

Fazekas Sándor újra miniszter lehet

Az agrarszektor.hu információi szerint az agrártárca vezetője marad a politikus.

Orbán Viktor csütörtökön kérte fel a VM jelenlegi vezetőjét, hogy folytassa munkáját a következő kormányzati ciklusban is. Ezzel beigazolódtak az agrarszektor.hu korábbi információi, amelyek szerint Fazekas maradhat a VM élén, és úgy is készült, hogy folytathatja eddigi munkáját a tárca vezetőjeként – írja a lap.

A mostani döntéskor Fazekas mellett szólhatott, hogy az áprilisi országgyűlési választásokon fölényesen nyerte meg egyéni választókerületét Karcagon. Ugyanígy győzött több más, államtitkári posztot betöltő VM-vezető is, ezért az valószínűsíthető, hogy a tárca felső vezetésében sem lesznek jelentősebb változások.

Már az eddigi VM-vezetés lehetséges „bebetonozását” vetítette előre az is, hogy számos fontos minisztériumi pozícióban lévő fideszes agrárpolitikus előkelő helyet foglalt el a Fidesz országos választási listáján, függetlenül attól, hogy indult-e egyéni választókerületben, vagy sem.

Nemcsak Fazekasról derült ki, hogy miniszter lesz, már azt is tudni, hogy ki váltja Navracsics Tibort a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium élén. A jogász Trócsányi Lászlót hetek óta Navracsics Tibor lehetséges utódjaként emlegették, végül Martonyi János jelentette be, hogy ő vezeti majd az igazságügyi tárcát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik