Belföld

Az ítélet után öngyilkos lett a vásárhelyi taxirabló

A tizennégy hónap börtön és a lelki gondjai elől a halába menekült.

Meg nem erősített információink szerint tegnap délután öngyilkos lett az a hódmezővásárhelyi férfi, aki március utolsó hétvégéjén egy késsel elrabolt egy szegedi taxit az őt fuvarozó sofőrtől.

Mint arról mi is beszámoltunk, a férfi a szegedi Mars téren szállt kocsiba. Onnan először az algyői hídig, majd Vásárhelyig vitette magát. Innen Mártélyra utazott volna, a sofőrnek azonban gyanús lett a céltalannak tűnő furikázás, ezért arra kérte, hogy a Tisza-parti faluba már egy vásárhelyi taxival menjen, őt pedig fizesse ki. Ekkor az utas egy kést rántott elő, és továbbot parancsolt. A taxis még elindult vele, de kis idő után kiugrott a kocsiból. A rabló átült a vezetőülésbe majd elhajtott. A rendőrök Mártély közelében fogták el.

A férfit a vásárhelyi kapitányságra vitték, ahol kikéredzkedett a mosdóra, majd miután levették róla a bilincset, elfutott. Az utcára még kijutott, de ott újra elkapták.

A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint szerda délelőtt a 40 éves férfi első fokon 1 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítélethirdetés után még szabadon engedték. Úgy tudjuk, nem sokkal ez után végzett magával.

A Vásárhely24 információi szerint a férfi családi gondokkal küzdött, illetve depressziós volt. Úgy tudjuk, az ominózus estén is öngyilkosságra készült. A kés is ezért volt nála, illetve a hídon is azért akart megállni, hogy onnan a folyóba ugorjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik