Belföld

Vitézy lemondását követeli a Jobbik

A Jobbik fővárosi képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben a főváros vezetésének máig nem sikerült úrrá lennie a tömegközlekedés tarthatatlan színvonalán és kilátástalan anyagi helyzetén, Tarlós István ölbe tett kézzel tűri Vitézy Dávidnak az adófizetők forintjait is felőrlő ámokfutásait.

“Vitézy Dávid végképp vállalhatatlanná vált azáltal, hogy éppen a közpénzek takarékos, gazdaságos és okszerű felhasználását szolgáló versenyt igyekezett korlátozni” a trolibuszbeszerzésnél, melynek becsült értéke mintegy húszmilliárd forint volt. Czeglédi János emlékeztetett rá, hogy hosszú hónapok óta szinte valamennyi közgyűlésen szorgalmazták az alkalmatlan vezérigazgató azonnali menesztését, de a városvezetés “mindvégig kitartott a miniszterelnökkel is köztudottan rokoni kapcsolatban álló vállalatvezető mellett”.

A Jobbik a Fővárosi Közgyűlés soron következő ülésén ismét javaslatot tesz Vitézy Dávid (a képen) azonnali felmentésére, “hiszen mára már mindenki számára nyilvánvaló, hogy tarthatatlan tevékenységével a fővárosi autós közlekedés ellehetetlenítése mellett a tömegközlekedés botrányos állapotát is tovább rombolja”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik