Belföld

Megizzasztották a KDNP frakcióvezetőjét

Csak néhány másodpercet láttam a legutóbbi Magyarország élőben című műsorból, ezért reménykedtem, hamar felkerül valahová, így is lett: „Harrach reméli, hogy megtarthatják” lett a címe az mno.hu-n.

Ritkán szokott tévés megjelenése lenni Harrachnak, ezért is örültem, amikor megpillantottam a képernyőn.

A választási győzelem elemzésekor a KDNP-re külön is ki kell térni, nem szabad, hogy az újságírói automatizmus csak legyintsen egyet és Fidesz-KDNP-ről beszéljünk – óva inti saját magát is a HírTV riportere, Krakkó Ákos. Majd érkezik az első kérdés, mivel és hogyan vette ki a részét a győzelemből a KDNP?

Megvan a KDNP arculata, de közösen léptek fel, közös a siker is – szerénykedik Harrach, de a következő kérdésre nem lehetett felkészülni.

Mi az, amit a párt vitt be a közös szövetségbe az elmúlt négy évben, ez már kőkemény számonkérés. „Minden kérdéshez hozzászóltunk és hozzátettük a magunkét” – kezdi a frakcióvezető, de szociál- és családpolitikában voltak igazán erősek. Na meg a rezsicsökkentés, amiben ők is részt vettek.

Mi a KDNP önálló politikai arculata? Például a magáncsőd intézménye, válaszolja Harrach, hiszen a KDNP-nek van saját, önálló politikai arculata. Ehhez pedig hozzátartozik a szabad vasárnap is. Meg a „szabad péntek, szabad szombat, szabad szappanozni”. Nem, mégsem tartozik hozzá, ez csak úgy beugrott.

Megtarthatják

A videó mellé felkerült cikk címe a „Harrach reméli, hogy megtarthatják”, ez esetben a frakcióvezető a kormányzati szerepvállalásra gondol. Amellett, hogy 16 fős frakciójuk lesz, aminek vezetője az lesz, akit megválasztanak. „Nem szoktam a kihívások elől meghátrálni” – válaszolja Harrach arra a kérdésre, hogy vállalná-e újabb négy évre. A kormányban betöltött szerepükről pedig csak annyi, hogy reméli, megtarthatják arányában az eddigi számokat, ha a minisztereket, államtitkárokat nézzük. Az EP-listán pedig ott van KDNP-s színekben Tőkés László.

Ennyit négy év alatt nem hallottam erről a pártról, mint most.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik