Belföld

Intézeti gyerek lett Orbán Viktorka

A nagyszerű videót az Index készítette, még a választások előtt, amikor a miniszterelnök (akit, hogy elkerüljük a kavarodást, Orbán Viktornak nevezünk a következőkben, a kisfiút pedig Orbán Viktorkának) Debrecenbe látogatott. A hírportál itt többeket is megkérdezett a Fidesz kormányzásáról, amikor is rátaláltak Balogh Lászlóra, aki a miniszterelnökről nevezte el gyermekét. A videóról mi is megemlékeztünk, ide kattintva lehet újra átélni.

A politika miatt ugrott a házassága

A Bors felkereste a férfit, aki a Debrecenhez közeli Bagaméren lakik, napszámos, tizenhat éve aktivista, de már 24 éve Orbán-rajongó. Mármint Orbán Viktor-rajongó, mert Viktorka még nincs 24 éves.

A férfi a bulvárlapnak elmondta, a talpraesettség az, ami megragadta a miniszterelnökben, olyan, mint egy király, aki még a rezsivel is elbánt. Apropó, rezsi, állítása szerint neki semennyivel nem csökkent a számlája, mert fával fűt, de másokkal jót tett a miniszterelnök.

Viktorkát pedig az óvodában miniszterelnöknek és elnök úrnak szólították, de csak a fideszes óvónők – teszi hozzá. Eddig volt vidám a történet, ugyanis Balogh úr bevallja, ráment a házassága a politikára. Nagygyűlésekre járt meg Békemenetre, ez elvitte a hétvégéket, a felesége meg nem bírta tovább. Elváltak, a gyerekek pedig állami gondozásba kerültek.

Csak a fideszes keresztnevek

Hogy mégis valami pozitív végkicsengése legyen a beszélgetésnek, szóba kerül, hogy ha születik egy újabb gyereke, politikusról kapja-e a nevét. Erre egyszerű a válasz, ha igen, akkor csakis fideszes politikusról.

Nem is egy, két politikusi nevet adott gyerekének

1986-ban Vitray Tamás mutatta be az egyik beszélgetős műsorában azt a családot, ahol az az elhatározás született, hogy gyermeküket a két akkori szuperhatalom, az USA és a Szovjetunió első embereinek, Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov feleségének (Nancy Reagan és Raisza Gorbacsov) keresztneve után (pontosabban egyesítésével) Raisza-Nancynek (egyes források a Nancy-Raiszára emlékeznek) fogják hívni.

A lépés szimbolikus gesztus volt: a világbéke akkoriban az újságok első oldalán szereplő probléma volt a fegyverkezési verseny, a rakétatelepítés (az USA Pershing rakétákat telepített Németországba, erről még Sas józsef is megemlékezett egy szilveszteri kabaréban), a nukleáris leszerelés terve (Gorbacsov 2000-re atomfegyvermentes világot képzelt el) vagy az űrfegyverkezés (az USA rakétaelhárító rendszert tervezett az űrbe telepíteni) kapcsán. A két békét óhajtó-áhító first lady egy névbe tömörítése tehát a békevágy szimbolikája volt. Raisza-Nancy/Nancy-Raiszáról azóta nincs hír, vajon mi lett vele, meghagyta keresztnevét vagy nevet változtatott? Tud valaki róla valamit?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik