Belföld

Hideg, záporok és jég a hét közepén

Továbbra is szeszélyes az áprilisi időjárás, pénteken már 20 fok feletti csúcshőmérséklet várható, a hétvégén változékony, de melegebb időre számíthatunk.

Szerdán kellemetlenül szeles, hűvös időre számíthatunk, a megnövekvő gomolyfelhőzetből elsősorban a Dunántúl keleti felén alakulhatnak ki záporok, melyeket helyenként jégdara is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára a viharos szél miatt. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Hajnalban 0 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, a völgyekben gyengén fagyhat, délutánra csupán 11-15 fokra melegszik fel a levegő – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Csütörtökön is folytatódik a szeles idő, egy mediterrán ciklon felhőzetéből pedig főként az ország déli, délkeleti megyéiben várható többfelé eső, zápor. Hajnalban 1-6 fok várható, délután pedig 12-18 fokra készülhetünk.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, néhol zápor előfordulhatJelentősen erősödik a nappali felmelegedés, délutánra 18 és 23 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégére változékony, záporokkal, helyenként zivatarokkal tarkított időjárás előjelei körvonalazódnak. A légmozgás főként szombaton lehet élénk, erős. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik