Belföld

10 százalékra vágyik az Együtt-PM

Legalább 10 százalékos eredményt vár a májusi európai parlamenti (EP-) választáson az Együtt-PM szövetség, amellyel két képviselőt delegálhatnának az EP-be – mondta Juhász Péter, az Együtt társelnöke szerdán, az M1 Ma reggel című műsorában.

Juhász Péter nagyon fontos mérföldkőnek nevezte az EP-választást, amelyen a viszonylag új pártok – Együtt és a PM – most az összefogáshoz képest saját magukat is megmérettethetik. Mint mondta: bíznak benne, hogy az állampolgárok megértik, hogy korábban “egy kényszer hatására” belementek egy összefogásba, de most önálló arcot szeretnének mutatni, s ehhez várják a támogatást.

Az Együtt társelnöke szerint várható volt, hogy az együttműködés nem váltja be a hozzáfűzött reményt, hogy kormányváltók legyenek. Mint kifejtette: nem értett egyet azzal, hogy Mesterházy Attila vezesse a listát, s az MSZP túldominálja az együttműködést. Hozzátette: “Még egyszer nem fogunk ebbe a hibába esni, hogy ugyanilyen módon, összefogás szintjén menjünk bele a politikába.”

Juhász Péter kitért arra, hogy vállalva a felelősséget a választási eredményért, pártja teljes vezetése lemondott, s az EP-választás után egy tisztújító közgyűlést tartanak majd. Politikájuk lényege, hogy újítsák meg a baloldalt, s ehhez új arcokra van szükség – tette hozzá az Együtt társelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik