Belföld

Ilyen modern és minőségi óbudai létesítményt még nem látott

Óbudán leraktak egy kukát és egy padot, erről az önkormányzati honlap úgy számolt be, mintha stadion épült volna a kerületben. A polgármestert kérdeztük az új "létesítményről".

Óbudán zajlik az élet, épül-szépül a kerület. Bús Balázs polgármester ma büszkén posztolta Facebook-rajongóinak az obuda.hu cikkét, amely nem másról szól, mint az új, csodálatos “találkozási pontról”. Ami tulajdonképpen egy pad és egy kuka – az önkormányzati oldal szerint “modern formavilággal és minőségi anyagokkal”.

“Elkészült és az erre közlekedő gyalogosok már birtokba is vehették a Szépvölgyi út 3. számnál található ‘találkozási pontot’. Az építmény, egy dekoratív, kiemelt növénykazetta köré épített látszóbeton felület, melyre egy padot, valamint egy csikktartós szemeteskosarat is felszereltek. (…) A létesítmény nevéből adódóan alkalmas lehet arra, hogy ismert és közkedvelt találkozási pontja legyen belső Óbudának” – mutatta be a kukát és a padot az obuda.hu, amely a “létesítményről” egy képet is közölt:

Ha már az önkormányzat ennyire kiemelt helyen kezelte az új padot és kukát, úgy döntöttünk, mi is így teszünk. Ennek érdekében néhány percre Obersovszky Péter bőrébe bújtunk, hogy a büszke polgármestert erről a “létesítményről” méltóképpen faggathassuk. Ő pedig mesélt nekünk.

“A beton, az is modern a mai világban”

Először is, szeretnék gratulálni a Kolosy téri új találkozási ponthoz, nagyon szép lett. Adódik a kérdés: mi a története, kinek az ötlete volt, ki tervezte, egyáltalán, kinek köszönhető, hogy létrejött?

A tér melleti házból kerestek meg minket, hogy jó lenne, ha az ő terükkel is foglalkoznánk, ami egy teljesen jogos igény. Sokan közlekednek arra, úgyhogy mindenképpen szerettünk volna kezdeni azzal a kis térrel valamit, és ebből az ötletből kifolyólag valósult ez meg. Még a füvesítés hátravan.

Az obuda.hu-n azt írják a létesítményről, hogy “modern formavilág és minőségi anyagok” jellemzik. Egyetért?

Modernnek biztos, hogy modern. A beton, az is modern a mai világban.

Önnek egyébként tetszik? Látta már élőben?

Élőben még nem, képen már igen. Nekem vegyes érzéseim vannak, de remélem, hogy majd jól fog funkcionálni.

Vegyes érzései vannak? Hogyhogy?

Van rajta egy információs tábla, nem tudom, hogy az mennyire fog működni, hogy fog működni. Nem arról van szó, hogy nem tetszik, hanem, hogy fogják-e használni és működik-e. Tegnap egyébként már volt, aki a motorját hozzáláncolta, úgyhogy emiatt fogunk még ott egy bicikli tárolót is elhelyezni, hogy ne legyen félreértés, hogy mi a funkciója.

A funkciója: találkozási pihenő pont

A funkciója egyébként az, hogy találkozási pont, igaz?

Találkozási pihenő pont. Igen.

Átadás hogyhogy nem volt? Azért ez mégiscsak egy fontos fejlesztés.

Talán épp azért, mert ez nem egy olyan létesítmény. Az ilyen jellegű dolgokat folyamatosan kell egy önkormányzatnak, egy településnek létrehoznia, és nem kell minden padnál szalagátvágást végrehajtani.

Ugye említette, hogy még nem látta élőben. Van-e terve már arra vonatkozóan, hogy mikor tekinti meg?

A közeljövőben biztos, hogy meg fogom valamikor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik