Belföld

Esős húsvétra számíthatunk

Kedden megerősödik a szél és legfeljebb 15 fok várható. Húsvétkor ugyan ennél 5 fokkal melegebb lehet, de eső és zápor is várható.

Kedden a változó felhőzet mellett a Duna-Tisza közén több, a Dunántúlon és az ország keleti harmadán kevesebb lesz a napsütés. A Dunántúlon elszórtan, keleten, északkeleten több helyen valószínű zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél napközben a Tiszántúl kivételével ismét megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között valószínű. Késő estére 4, 9 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd az Alföld fölé zártabb felhőzet sodródik kelet felől. Szórványosan záporok alakulnak ki, amelyeket helyenként jégdara kísér, illetve a keleti határ közelében kisebb eső is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 1 és 6 fok között alakul, de főként az Északi-középhegységben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Csütörtökön változó felhőzetre számíthatunk, erősen felhős időszakokkal. Szórványosan várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szél erős, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon olykor viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +7 fok között alakul, az Alföldön várható az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Pénteken többször lesz erősen felhős az ég, szórványosan számíthatunk esőre, záporra. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Szombaton gyengén és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, szórványosan várható eső, záporeső. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, a keleti országrészben helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Vasárnap gyengén és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, több helyen valószínű eső, záporeső. Élénk lesz a keleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Húsvét hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen valószínű eső, zápor. A délnyugati, illetve a délkeleti szél időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik