Belföld

Csak a Jobbik háríthatja el az óriási veszélyt

A radikális párt azt szeretné, ha a föld kizárólag helyi közösségek használatában maradna – mondta Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki óriási veszélynek nevezte, hogy májusban lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma. Szerinte az Országgyűlésnek két hete maradt, hogy olyan törvényt alkosson, ami időben hatályba léphet és megakadályozhatja, hogy a külföldiek “szabad prédaként vessék rá magukat” a magyar földre.

Az ellenzéki politikus emiatt a parlament alakuló ülésének mielőbbi megtartását szorgalmazta. Szólt arról, hogy az elmúlt 5 éves EP-ciklus bebizonyította, hogy a kormánypárti politikusokra nem lehet számítani Brüsszelben, a baloldal pedig legfőképpen Magyarország támadásával volt elfoglalva az Unióban.

Magyar Zoltán szerint Morvai Krisztina vezetésével csak a Jobbik állt ki a magyar emberek mellett az EU-ban. Ezt vinnék tovább. Ha májusig nem sikerül módosítani a földtörvényt, akkor még nagyobb szükség lesz a képviselők kemény kiállására – tette hozzá. A Jobbik a tőke fejezet alól szeretnék kivetetni a termőföldet, hogy újra speciális jogszabályokkal lehessen védeni. A jobbikos képviselő bírálta a Fidesz hozzáállását a kishantosi ökogazdasághoz, úgy vélte: az intézet európai értelemben is példás munkát végez és ezt minden eszközzel igyekeznek megvédeni.

Az LMP a független Ángyán Józseffel közösen kétnapos rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a magyar termőföld védelme érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik