Belföld

Berber oroszlánhoz hasonlította Hoffmannt Semjén

Semjén Zsolt szerint Hoffmann Rózsa "emblematikus szereplője" lesz a következő Országgyűlésnek oktatási ügyekben. A miniszterelnök-helyettes erről az M1 Az Este című műsorában beszélt hétfőn.

A KDNP elnöke közölte, teljes mértékben elégedett Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár teljesítményével. “Abban a golyózáporban, amiben végigküzdötte a négy évet, és amit ezalatt letett az asztalra, az történelmi távlatban nézve rendkívüli teljesítmény” – fejtette ki. Hozzátette: nem állítja, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működése teljesen hiba nélküli, de olyan közigazgatás soha nem lesz, ahol ne lennének adminisztrációs problémák. Ugyanakkor irányvonalbeli tévesztés nincs – jelentette ki Semjén Zsolt, aki úgy fogalmazott: a pedagógus életpályamodellért Hoffmann Rózsa úgy harcolt, mint egy “berber oroszlán”, az életét tette rá.

Semjén Zsolt a kormányban várható esetleges változásokról nem kívánt részleteket elárulni, úgy fogalmazott: közjogilag nem lenne helyes, és illendő sem lenne, ha elkezdene a kormánystruktúráról értekezni. Orbán Viktor kormányfő kompetenciája, hogy kormányát meghatározza – jelentette ki.

Annyit megjegyzett: miután a kormány “betöltötte azt a hivatást”, amiért a választók 2010-ben bizalmat szavaztak neki, ezért azt gondolja, alapvető változások nem valószínűek.

Semjén Zsolt szerint nagyszerűen teljesítettek a KDNP-s politikusok, amit rájuk bízott a miniszterelnök és a kormány, “azt megcselekedték”. Az az erős KDNP-frakció, ami a parlamentben lesz, garancia arra, hogy a Magyarországon 70 éves kereszténydemokrácia a következő kormányzati ciklusban is hangsúlyosan jelen legyen.

További kérdésre azt mondta: vannak olyan speciális területek, amik mindig is a KDNP-hez kötődtek, ezek hagyományosan az ő irányításuk alatt voltak, és az ezen a területen dolgozó emberek beváltak. Ezeken a területeken vagy kormányzati vagy parlamenti pozícióban a KDNP jelenléte, értékrendje meghatározó lesz – jelezte.

Kitért arra is, arra biztatják az erdélyi magyarságot, hogy támogassák az RMDSZ listáját Romániában, hogy saját jogon minél több képviselővel legyenek jelen az unióban, és minden segítséget megadnak a Magyar Közösség Pártjának a Felvidéken az európai parlamenti választáson.

Semjén Zsolt végül ismét köszönetet mondott azért, hogy a külhoni magyarok több mint 95 százalékkal támogatták a Fidesz-KDNP-t az április 6-i országgyűlési választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik